La Marjal d'Almenara

La marjal d'Almenara

És una zona humida, que com tantes altres fins al segle XX, s´extenien al llarg de la costa valenciana limitades pels aports de rius i barrancs i nodrides per les aigües subterrànies provinents de les muntanyes litorals. En aquest cas, troba el seu límit al Nord al riu Belcaire i al sud el Palància, comprenent 7 termes municipals.

Són 1500 ha de zona humida (ZEC) que rep els seus aports hídrics de les planes de Morvedre i la Plana Baixa i dels aqüífers del riu Palància i de la Serra Espadà. Aquesta aigüa es manifesta en ullals i fonts què eleven el nivell freàtic per crear llacunes o làmines d´aigua dolça.Al llarg de la marjal hi podem destacar dos punts d´especial interés: al nord, els Estanys d´Almenara i els seus voltants. I al terme de Sagunt la Reserva de Fauna de la Finca de Penya.

és una zona humida transformada amb la pressió antròpica per aconseguir els seus recuros: l´aigua per a l´agricultura i un espai natural davant la mar ideal per a la urbanització. Tot i això, gràcies a la seua capacitat de regeneració, s’han mantingut molts dels seus hàbitats més representatius, convertint en una característica fona-mental d´aquesta marjal la seua variabilitat estacional i de transformació lligada als seus usos.

photo

Biodiversitat

photo

La custòdia del territori

Punts d'interés

En aquest apartat destaquem h‡bitats, usos i espais de especial i port‡ncia per qui vulga conËixer la Marjal d’ Almenara.

Més informació